<

Investeringen

Waarom investeren via crowdfunding

Zeer aantrekkelijk rendement

Investeren in crowdfunding kan u veel meer opleveren dan traditionele investeringen zoals spaarrekeningen.

Het rendement op deze beleggingen schommelt doorgaans tussen de 3% en 12% per jaar , wat veel hoger is dan wat u verdient met uw spaarboekje.

Crowdfunding is een zeer eenvoudige manier om extra passief inkomen te genereren.

U hoeft alleen maar uw geld te investeren en aan het einde van het jaar profiteert u van een overschot van ongeveer 10%.

Belangrijk

Investeren via crowdfunding is niet zonder risico.

Bij het uitlenen van geld aan VSE's / MKB-bedrijven bestaat het risico van niet-terugbetaling of kapitaalverlies.

Het risico is echter lager dan bij beleggen op de financiële markten.

Nu crowdfunding zich momenteel snel uitbreidt, worden investeringsplatforms steeds vaardiger in het verminderen van risico's.

Hoe crowdfunding werkt

Het principe van dit soort investeringen

Crowdfunding, in het Frans vertaald als "crowdfunding", is een manier voor individuen om hun geld te investeren in projecten van kleine en middelgrote Franse bedrijven.

U helpt deze KMO's bij de uitvoering van hun project en in ruil daarvoor betalen zij u een intrestvoet die wordt toegepast op het door u geïnvesteerde bedrag.

Dit soort investeringen wordt mogelijk gemaakt dankzij online crowdfundingplatforms die individuele investeerders en kmo's met elkaar verbinden.

Crowdfunding heeft betrekking op alle categorieën projecten, of het nu gaat om cultureel, sociaal, het creëren van bedrijven, innovatie of milieu.

Over het algemeen zijn crowdfundingplatforms thematisch: cultureel, digitaal, sociaal, ecologisch, bedrijfsontwikkeling, innovatieve projecten, enz.

Vormen van crowdfunding

Er zijn drie vormen van crowdfunding:

  1. De schenking met of zonder tegenprestatie . Je draagt ​​financieel bij aan het project zonder iets terug te verwachten of in ruil voor een symbolische beloning zoals een gepersonaliseerd T-shirt. In dit artikel hebben we het niet over dit soort crowdfunding.
  2. De lening is wel of niet betaald . Dit wordt "crowdlending" genoemd. U leent een geldbedrag aan de projectleider en deze betaalt u via rente bij de aflossing van het geleende bedrag. Je fungeert als een soort bank.
  3. Kapitaalinvestering of "crowdequity" . U investeert in het project door de aankoop van aandelen in het bedrijf dat het project uitvoert.

Contact